Nieuwe leerling

Voor de eerste keer of een nieuwe basisschool zoeken, is een serieuze aangelegenheid. U wilt het beste voor uw kind en wij begrijpen dat als geen ander. Met onze jarenlange ervaring begeleiden wij u om de juiste plek voor uw kind te vinden. In het kennismakingsgesprek vertellen wij u over onze school en kunt u uw vragen stellen.

Wat kunt u verwachten van een kennismakingsgesprek:

• Als er een datum en tijd geprikt is, stuurt de school u al vast wat informatie toe.
  • Als u voor het eerst een school zoekt, kan het soms lastig zijn om weten waar u op moet letten en wat u kunt vragen. Daarom sturen we u een overzicht met vragen die u kunt gebruiken.
  • We maken een ronde door de school en lopen even bij de klassen naar binnen. Zo krijgt u het best een indruk van de sfeer en werkwijze op de school.
  • Meestal duurt de kennismaking een uur.
  • Na een week bellen we even om te informeren of er nog vragen of zaken nog niet duidelijk zijn.

Als u beslist om uw kind op de J.v.d. Hoevenschool in te schrijven, krijgt u van ons een aanmeldformulier.

• Na aanmelding neemt de groepsleerkracht contact met u op voor een gesprekje om uw kind beter te leren kennen.
  • Ze spreekt dan ook 5 ‘wenochtenden’ af. In die periode kan uw kind al vast wennen aan de school, groep, juf.
  • U ontvangt ook de nieuwsbrieven van de school en bent u al op de hoogte welke activiteiten er zijn op school.

School voor uw kleuter

Als uw kind binnenkort vier jaar wordt, dan is het goed om minimaal een maand voor de verjaardag een kennismakingsgesprek af te spreken.

Nieuw in het dorp

Komt u nieuw in het dorp en heeft u schoolgaande kinderen, dan kunt u bij ons altijd terecht voor een eerste kennismaking. U kunt uw kind natuurlijk meenemen. Voor hem of haar is het net zo belangrijk om de eventueel nieuwe school te verkennen.
Als u uw kind wil inschrijven, nemen wij contact op met de vorige school om de overschrijving te regelen. We overleggen met de vorige school om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. De komst van een nieuwe leerling in de groep wordt door ons altijd zorgvuldig begeleid.

Kennismaken

We nodigen u uit om een afspraak te maken. U kunt bellen met 0575-492852 of het contactformulier op de website invullen.

J. vd Hoevenschool op Facebook